Perghh Kan Dah Kena!. Padan Muka Neelofa. Kali Ni Fazura Pulak Sound Neelofa. Confirm Memang Panas Telinga Neelofa ni woii…

Pelakon dan pengacara popular Neelofa baru-baru ini telah mencetuskan kontroversi hangat selepas membuat pelancaran tudung terbarunya di sebuah kelab malam di ibu kota. Ramai yang mengecam tindakannya itu beranggapan lokasi yang dipilih tidak sesuai dan telah mencemarkan imej seorang muslim. Walaubagaimanapun, Neelofa dan pihak syarikat telah pun meminta maaf.

Belum reda dengan isu tersebut, Neelofa sekali lagi menjadi bualan didakwa memerli Fazura di Instagram Story. Eh betul ke

Seorang individu di Twitter berkongsi video yang dimuat naik Neelofa di Instagram Story mendakwa ianya bertujuan memerli Fazura. Dakwanya lagi, Fazura sebelum itu terlebih dahulu membuat video seakan sama di lokasi penggambaran.

Tweet tersebut setakat ini telah mendapat 3.2k retweet dan 1.8k likes. Namun, sejauh mana kesahihan dakwaan tersebut belum dapat dikenalpasti. Di ruangan balas, ramai juga yang secara tidak langsung menyedari tindakan Neelofa tersebut. Eh kebetulan je kot?

 

Korang Tengok Video Kat Bawah ni. Apa Pulak Sindiran Fazura Kat Neelofa. Memang Panas Lah Telinga Neelofa Kejap Lagi ni.

Sumber : rotikaya

“Busuknya hati…” – Peminat Kritik Sikap Neelofa Perli Fazura di Instastory….

Sejak dua menjak ini, nama Neelofa sering disebut-sebut, dan yang menghairankan apabila namanya disebut bukan tentang satu isu sahaja. Laa apa kena pulak ni?Sebelum ini, peminat sibuk mengkritik keputusan berani mati Neelofa dalam melancarkan tudung terbaharunya di salah sebuah kelab malam terkenal. Selepas pihak Naelofar Hijab mengeluarkan permohonan maaf secara rasmi, namanya sudah kurang disebut.

Pun begitu, baru-baru ini namanya disebut kembali dan dikaitkan semula dengan Fattah dan Fazura. Jeng jeng jeng! Menurut Rotikaya, isu ini bermula apabila salah seorang pengguna di Twitter telah memuatnaik sebuah video yang menunjukkan Neelofa sedang bersiap untuk penggambaran iklan beliau di Taiwan.

Menurut pengguna Twitter berkenaan, Fizz Zoule, dia mula rasa menyampah apabila Neelofa didakwa memerli Fazura melalui Instastorynya.

“After dapat tahu the real motives of this video, terus rasa menyampah dengan Lofake ni. Nampak sangat hati dia hitam and penuh dengan jelousy. Pi mampos Lofake! You messed with Fazura, you messed with me. Terus tak suka Hajjah Lofake!”

Difahamkan Fazura telah memuatnaik video di Instastorynya semasa dia sedang bershooting bersama Fattah Amin.

“Fazura up igstory kata tak boleh start shooting kalau tak ada kek batik. Thentiba-tiba Hajjah ni buat jugak story nak perli.

Tidak lama selepas itu, Neelofa perlu memuatnaik video dan menyatakan dia tidak boleh start shooting tanpa memakai shawlnya. Eh eh macam sama je..

Peminat masing-masing mempersoalkan motif sebenar Neelofa kerana dialognya sama seperti Fazura dan seakan-akan memerli pelakon terkenal itu. Di Twitter, penuh dengan kritikan peminat terhadap sikap Neelofa yang dianggap tidak professional itu.

“Neelofa ni tak payah lah nak perli orkutuk Fazura tu. Obviously Fazura tu dahwin!”

“You used to be my idol. But not anymorelepas you perli Fazura. Sorry, kalau lepas ni turun lagi followers you, i salah seorang dari diaorang ok”

“Lol Neelofa tak boleh move on lagi ke sampai perli Fazura? So immature. Fake“

Alahai Hajjah.. Scene perli memerli dah nak start ke ni?

(Video) ‘Girl! You’re so mean’ – Netizen dakwa Neelofa sindir Fazura di Instastory

“Ai? Masih tak boleh move on ke sampai sindir menyindir?” demikian kata netizen yang mendakwa seorang pelakon dan usahawan wanita menyindir Fazura di Instagram.

Terdahulu, Fazura memuat naik video di Instastory yang meminta kek batik yang dihidangkan dipotong atau dia enggan menyambung penggambaran yang sedang dijalankan.

“Kalau I tak dapat makan kek ini, I tak nak sambung shooting. Dahlah dengan demam-demam macam ni. Nasib baik ada Sherry. You potong sekarang, kalau tak I tak nak possing,” kata Fazura dalam video tersebut.

Sementara itu, Neelofa yang dipercayai berada di Taiwan bagi menjalani penggambaran iklan telefon bimbit memuat naik video di Instastory semalam.

“Neelofa Shawl and Turban, tak boleh start shoot kalau tak pakai ni,” katanya yang menyebabkan dua orang individu dalam video berkenaan ketawa.

“Girl! You’re so mean!” kata lelaki di belakangnya.
Netizen di media sosial terkejut dan mendakwa Neelofa menyindir Fazura secara terbuka.

“Selepas mendapat tahu motif sebenar video ini, terus rasa menyampah dengan Lofake ini. Nampak nau hati dia hitam dan penuh dengan jealousy. Pi mampos Lofake! You messed with Fazura, you messed with me. Terus tak suka Hajjah Lofake!” kata @FizzZoule.


“Dia perli Fazura. Semalam masa shooting dengan Fattah Amin, Fazura up Instastory kata tak boleh start shooting kalau tak ada kek batik. Then tiba-tiba hajjah ni buat juga story nak perli. Pergi Taiwan pun hati tak bahagia. Sian Lofake.

“Aku dulu macam okey saja la kan Lofa ni, but this one too obvious dia ni sebenarnya tak tenang. Hahaha! Dia fikir dia berjaya sangat, tu yang ego. Berjaya sangat pun kalau tak happy and jealous dengan orang lain tak guna weh,” katanya.

sumber : The Reporter

Seterusnya..

Muat Naik Video Seakan ‘Sama’ Di Instagram Story, Neelofa Didakwa Perli Fazura?

Pelakon dan pengacara popular Neelofa baru-baru ini telah mencetuskan kontroversi hangat selepas membuat pelancaran tudung terbarunya di sebuah kelab malam di ibu kota. Ramai yang mengecam tindakannya itu beranggapan lokasi yang dipilih tidak sesuai dan telah mencemarkan imej seorang muslim. Walaubagaimanapun, Neelofa dan pihak syarikat telah pun meminta maaf.

Belum reda dengan isu tersebut, Neelofa sekali lagi menjadi bualan didakwa memerli Fazura di Instagram Story. Eh betul ke?
Video seakan sama di Instagram?

Seorang individu di Twitter berkongsi video yang dimuat naik Neelofa di Instagram Story mendakwa ianya bertujuan memerli Fazura. Dakwanya lagi, Fazura sebelum itu terlebih dahulu membuat video seakan sama di lokasi penggambaran.

Tweet tersebut setakat ini telah mendapat 3.2k retweet dan 1.8k likes. Namun, sejauh mana kesahihan dakwaan tersebut belum dapat dikenalpasti. Di ruangan balas, ramai juga yang secara tidak langsung menyedari tindakan Neelofa tersebut. Eh kebetulan je kot?

Perli Fazura?

‘Toksah sibuk jadi batu api’

Ada juga yang kurang bersetuju dengan dakwaan individu ini dan memohon tidak menjadi batu api yang boleh mencetuskan salah faham. Dia yang tidak menyokong mana-mana pihak beranggapan kita sebagai orang luar tidak tahu apa yang terjadi di antara mereka.

sumber kumbang terbalik & media jalanan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*