‘Biar Tak Comel Tapi Hati Baik’ – Lara Alana Dikritik Tidak Comel, Ini Respon Pedas Awal Ashaari

 

Lara Alana bukan satu nama yang asing lagi bagi peminat tempatan. Mempunyai jumlah pengikut seramai 3.1 juta di Instagram, Lara boleh dikatakan dikenali ramai sehingga dilantik menjadi duta produk barangan kanak-kanak.

Semalam, melalui laman Instagram Lara yang dikendalikan kedua ibu bapanya, Lara memuat naik video menerima kejutan daripada Johnsons Baby Malaysia sempena meraikan 125 tahun mereka. Namun, terdapat satu komen ‘biadap’ yang menarik perhatian netizen.

Lara Alana dapat kejutan

Sempena meraikan jenama ini yang ke 125 tahun, Lara Alana telah mendapat kejutan berupa hamper dihiasi belon yang cantik. Bukan main seronok lagi Lara Alana tau!

Namun seperti biasa, ada sahaja komen negatif yang dilemparkan kepada si comel ini. Dan ini respon balas Awal Ashaari/Scha Alyahya.

Tak comel mana pun, macam-macam dapat

Respon Awal/Scha

Komen dihentam netizen

“JANGAN HISAP DADAH, NANTI JADI BODOH” – TAJ INNUENDO SINDIR SIAPA?

Jangan Hisap Dadah, Nanti Jadi Bodoh - Taj Innuendo

Penyanyi kumpulan Innuendo, Ahmad Tajuddin atau Taj meluahkan apa yang terbuku di hatinya selepas insiden dituduh terlibat dalam kes pelakon, Datuk Farid Kamil, baru-baru ini.

Menerusi entri pedas di Facebook, Taj menjelaskan perkara sebenar yang terjadi dan menasihati individu terbabit supaya lebih berhati-hati dalam melakukan sesuatu perkara.Status yang dimuat naik itu juga tidak ditujukan kepada sesiapa, namun netizen dan peminatnya seolah-olah dapat meneka akan individu yang dimaksudkannya.

“Saya dituduh melakukan sesuatu yang mustahil saya lakukan kerana saya tiada di tempat kejadian. Kami tidak pernah bertemu. Beliau bukanlah seorang kawan, malah kami juga bukan kenalan.

“Yang sebetulnya terbongkar di sini bukanlah penglibatan saya, tetapi keperibadian beliau sendiri. Bagaimana kita mahu mempercayai seseorang yang daya ingatannya sendiri diragui?

“Saya ulangi, perangai bergantung kepada diri sendiri. Saya rasa sudah tiba masanya untuk beliau menjadi seorang lelaki dan menanggung natijah dari pilihannya.

“Jika namanya Lelaki, kata-katanya yang harus dipegang. Jika kata-katanya tidak boleh dipercayai, apatah lagi peribadinya?

“Seorang lelaki itu dinilai atas dua perkara yang utama. Yang pertama, kata-katanya. Dan yang kedua, keluarganya. Mari kita renungkan kedudukan beliau dalam kedua-dua hal itu,” tulisnya.

Menerusi status itu juga Taj turut memohon kepada ahli keluarga dan rakan-rakannya supaya memaafkan pihak yang mendakwa diri nya itu.

“Kepada ahli keluarga dan para sahabat yang turut terkesan akibat dari peristiwa ini, saya mohon agar dimaafkan beliau atas keterlanjuran nya.

“Usahlah dicerca seseorang yang sudah sediakala mencela dirinya. Manusia mempunyai berbagai ragam dan kemampuan akal yang juga pelbagai.

“Akhir kata, saya ingin menyampaikan sepotong wasiat kepada generasi anak-anak kita: Jangan hisap dadah, nanti jadi bodoh,” ujar nya lagi.

Sebelum ini, Taj dan penyanyi yang juga pengarah dan penerbit pengiklanan, Ahmad Fairuz Ahmad Rosli, 47 tahun, yang juga dikenali sebagai Os atau Firdaus di dakwa memasuk kan bahan terlarang ke dalam minuman Farid sehingga mendorong dia bertindak ganas dalam sebuah balai polis.

Selain itu, Farid juga mendakwa mereka memberikan nya rokok yang sudah disapu dengan minyak dipercayai daripada bahan dadah

Sumber Gempak.Com via naancheese

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*