DOKTOR DEDAHKAN 8 PROSEDUR KECANTIKAN ROSMAH.

Sebut je nama Datin Seri Rosmah Mansor, confirm satu Malaysia kenal dengan isteri bekas Perdana Menteri ke-6 kita ni. Kini dah berusia 67 tahun, kita dapat lihat sedikit perbezaan pada wajah Rosmah jika nak dibandingkan dengan wajahnya dahulu.

Sumber: Blog
Sumber: Blog

Bagi menjawab persoalan ramai, Dr. Siew Tuck Wah, seorang doktor kosmetik terkenal dari Singapura ada menulis satuartikel di laman webnya menjelaskanapa yang telah menyebabkan muka Rosmah semakin hari semakin pelik.

“Muka Rosmah ni memangnightmare. Terlalu hodoh dan menakutkan, dia contoh terbaik untuk menunjukkan hasil pembedahan yang tak sepatutnya terjadi. Anak dia, Azrene Ahmad pun ada cakap yang doktor estetik memang selalu datang kat rumah dorang,” kata Dr. Siew dalam satu entri Facebook.

Sumber: Dr.Siew

Dalam artikel tu Dr. Siew memuji kecantikan Rosmah dalam gambar yang diambil pada tahun 1998.

Dalam gambar ni dia seorang yang cantik, jauh bezanya dengan rupa dia sekarang.”

Sumber: Blog
Sumber: Blog

Rosmah tidak pernah mengaku melakukan sebarang prosedur kecantikan tetapi Dr. Siew sebagai seorang profesional yang arif dalam bidang ini mendedahkan 8 prosedur kecantikan yang mungkin telah dilakukan oleh isteri bekas Perdana Menteri ke-6 ini.

-Filler pada pipi

-Filler pada dagu

-Filler pada nasolabial folds

-Botox pada dahi

-Botox pada kedutan mata

-Implan pembedahan pada hidung

-Pembedahan brow lift

-Hairspray diguna berlebihan

Kalau korang tak sure nasolabial folds tu apa, ada orang panggil smile lines. Bila kita senyum garis tepi mulut kita akan muncul.

Sumber: Dr.Siew

Mak aih banyaknya prosedur yang dia buat. Dalam Islam, pembedahan kosmetik adalah diharamkan kecuali atas sebab-sebab munasabah kerana mengubah ciptaan Tuhan.

Sumber : https://lobakmerah.com/doktor-dedah-8-prosedur-kecantikan-rosmah/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*